Het Ontwerp

dinsdag 18 juli 2017

Campertrips juni, wifi ontvangst en opstapje nu elektrisch.

Internet komt bij ons voornamelijk binnen door middel van wifi. Doordat de roaming-kosten tot het verleden behoren maken we ook dankbaar gebruik van data van buitenlandse providers als we over de grens bivakkeren.
Maar om nou meteen de bundels drastisch te verhogen,  daar voelen we voorlopig nog niets voor.

De interne wifi ontvanger van onze laptop zorgt voor een redelijke ontvangst maar ook niet meer dan dat. Tijd voor verbetering dus.
We bestellen de Tube U van het merk Alfa, die met een zuignap aan de buscamper kan worden bevestigd. Voordeel is dat je geen last hebt van de ontvangstbeperking van de metalen wand van de camper en dat je hem hoog kunt bevestigen. Het verschil is overduidelijk. Waar we vaak 1 of 2 streepjes signaal kregen krijgen we nu de hele schaal verdeling. Dit zelfs ook op een relatief grote afstand van de zender.

Hoog aan de Camper
De Alfa Tube U.


Wat ons ook al enige tijd stoort is het opstapje van de camper. Dit is een handbediende Thule omnistep. We gingen tijdens de bouw van de camper er van uit dat deze handbediende versie even ver uittrekbaar was dan de elektrische. Dat is echter niet het geval,  zodat je goed moet uitkijken bij het uitstappen; het stavlak is n.l. erg beperkt.

We laten de elektrische versie monteren en zijn weer helemaal blij.
Netjes op de foto voor Marktplaats.
Dat scheelt als je maat 46 hebt.
Bijkomend voordeel is dat je het opstapje niet kunt vergeten in te doen, want zodra de motor gestart wordt, trekt deze automatisch in.

                                            -----------------------



Het weekeinde daarop staan we in Wilhelmshafen op de c.p. van een groot openlucht zwembad.
Camperplaats Erlebnisbad Nautimo.
Manschapsbunker
Wij zijn geïnteresseerd in de oorlog. En, ja hoor, daar komen we weer wat voorwerpen tegen uit die tijd.  Tijdens één van onze fietstochten stuiten we op een vervallen parkeerplaats met uit het nabijgelegen Ems-Jade kanaal opgevist Duits beton. Dit is een zogenaamde Splitterschutzunterstand. Deze stond tijdens de oorlog op de nabijgelegen Kriegsmarinewerf.
Konzentrationslager Banter lager 4
Even verderop komen we de herdenkingsplaats tegen van slachtoffers die hier op de Marinewerf te werk werden gesteld tijdens de oorlog.

                                              --------------------

Op het vliegveld van Damme gaat het er een stuk vrolijker aan toe.
We hebben een prachtplek met zicht op startende en landende kleine vliegtuigjes.

Camperplaats Vliegveld Damme.
Bij de ingang een groot transport vliegtuig.
Een gyrocopter.






















We fietsen nog wat in de omgeving en spotten wel een héél bijzondere camper.

Magirus Deutz als camper.
De volgende dag rijden we naar Diepholz.  Maar omdat we daar op een c.p.staan zonder schaduw bij 30 graden rijden we wat verder naar Vechta alwaar we wel in de schaduw kunnen staan op de parkeerplaats van het plaatselijk openlucht zwembad.

Blij met schaduw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten